Mezőgazdasági szektor napelem pályázat

 1. Pentele Solar Electric
 2. Mezőgazdasági szektor napelem pályázat

A mezőgazdasági szektoron belül a kertészeti üzemek korszerűsítésére vonatkozó VP2-4.1.3-20 pályázat, mely nem csak a meglévő, de az energetikus által kiszámolt, a bővítést követő időszakban várható energiaigényre igényelhető.

Mezőgazdasági szektor napelem pályázat Mezőgazdasági szektor napelem pályázat

Kertészeti üzemek korszerűsítése VP2-4.1.3-20

A kertészeti üzemek boldogulását megkönnyítendő, újabb pályázati lehetőség nyílt, mely a mezőgazdasági szektorban érvényesülőket kívánja támogatni, ráadásul kifejezetten kedvező feltételekkel, mely a fiatal termelőket is méltán kiérdemelt előnyhöz juttatja.

Pályázat a mezőgazdasági termelők megsegítésére

A mezőgazdaság mindig nagy kockázattal járó befektetés, sőt, inkább életforma. Az időjárás viszontagságainak kitett termények, a termőföldek nem minden évben hozzák az elvárt nyereséget, így egy mezőgazdász szinte egyetlen tényleges lehetősége a fejlődésre a pályázati forrás, mellyel szintet léphet és sikeres termelést is biztosíthat a korszerűsítéseknek köszönhetően. Az pályázat keretein belül támogatható tevékenységek:

 • Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló növényházak építése, korszerűsítése,
 • Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló hűtőházak, hűtőtárolók, zöldség- és burgonyatárolók valamint a betakarítást követő áruvá készítést szolgáló létesítmények létrehozása, korszerűsítése.

Kik pályázhatnak kertészeti üzemek korszerűsítésre?

Azok a mezőgazdasági termelők vehetik igénybe a pályázati támogatást, akik igazolni tudják, hogy:

 • A támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek még adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt évben rendelkeznek legalább 6000  euró STÉ üzemmérettel (fiatal gazdák esetén csak lezárt üzleti év szükséges)
 • a támogatási kérelem benyújtását megelőző évben az árbevételük legalább 50%-a mezőgazdasági termelésből származott

Kertészeti üzem korszerűsítés támogatható tevékenységei

A mezőgazdasági szektorban számos módon lehetséges a korszerűsítő beruházásokkal való fejlesztés, így ebben a pályázatban is ügyeltek arra, hogy meglehetősen széles körben lehessen azt felhasználni. Ezek tekintetében az alábbi tevékenységekre vehetők igénybe a támogatási formák:

Növényházak építése és korszerűsítése

 • Új építésű üveg- vagy fóliaborítású növényház létesítése
 • Meglévő üveg- vagy fóliaborítású növényházak technológiai korszerűsítése
 • Meglévő üveg- vagy fóliaborítású növényházak bővítése 
 • Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek
 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása
Mezőgazdasági szektor napelem pályázat
Mezőgazdasági szektor napelem pályázat

Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló hűtőházak, zöldségtárolók létrehozása, korszerűsítése

 • új építésű hűtőházak, zöldségtárolók létesítmények és kiszolgáló terek létesítése
 • meglévő hűtőházak, zöldségtárolók, létesítmények és kiszolgáló terek bővítése
 • meglévő hűtőházak, zöldségtárolók, létesítmények és kiszolgáló terek korszerűsítése
 • a betakarítást követően a feldolgozást elősegítő eszközök és berendezések beszerzése
 • energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek
 • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

 • növényházi művelő eszközök beszerzése
 • infrastruktúra fejlesztés és/vagy eszközbeszerzés (a projektköltség maximum 15%-a)
 • projekt előkészítés
 • mérnöki feladatok
 • projektmenedzsment
Mezőgazdasági szektor napelem pályázat

Kertészeti üzem korszerűsítési pályázat összege

Az VP2-4.1.3-20 pályázat során igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 2 milliárd forint, attól függetlenül, hogy egyéni vagy kollektív projekt tekintetében történik az igénylés.

A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, míg a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a.

A fiatal mezőgazdasági termelők 10 százalékponttal megemelt a támogatási intenzitásra jogosultak, mely kollektív módon végrehajtott projekt esetében is érvényes.

Benyújtási határidő kertészeti üzemek korszerűsítésre

 • Első szakasz: 2020. október 1. – 2020. november 2.
 • Második szakasz: 2021. január 4. – 2021. február 5.

Sikeres pályázat felesleges körök nélkül?

A pályázatok írása egy összetett folyamat, melyben a legfontosabb a pontos és hiánytalan dokumentáció. Annak, aki nem rendelkezik a pályázatírás kellő tapasztalatával, ijesztő folyamat, melynek az esélytelenek nyugalmával inkább neki se vágnak. Pedig egy jó pályázatíró cég előtt nincs lehetetlen.

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik a pályázatok írásában, melyeknél nem csak a pontosság, de a gyorsaság is mérvadó, hiszen a határidők nyitásával mindenki azonnal szeretné bebiztosítai a helyét a támogatottak körén belül. A probléma itt kezdődik, ugyanis ahhoz, hogy gyorsan végezzünk alapos munkát, nagy rutin és körültekintés szükséges. A szakértőink által benyújtott pályázatok sikerességi rátája 99,8%, mely adat bizonyítja, hogy nálunk a rövid határidő sem megy a minőség rovására. Forduljon hozzánk bizalommal és nyisson utat vállalkozása fejlődése előtt! A pályázat további részleteiről érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!

Megbízhatóság

Egy pályázat rendkívül nagy szerepet játszik a vállalkozások fejlesztésében, ezért fontos, hogy megbízható és tényleges eredményeket felmutató céget bízzunk meg ezzel a feladattal, akivel sikerre vihetjük ezt a fejlesztési tervünket.

Minőség és garancia

Cégünk a Pentele Solar Electric nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és profi pályázatírókkal dolgozik együtt. Az általunk benyújtott pályázatok 99,8%-a sikeres elbírálásban részesül! Ne bízza a véletlenre vállalkozása jövőjét, válassza a profi segítséget!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 8:00 - 16:00 között a +36 (70) 501 5865 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit! Ne felejtse el megjelölni, mikor kereshetjük! Használhatja ajánlatkérő űrlapunkat is.

Szeretne többet tudni?

Amennyiben megválaszolatlan kérdései vannak a pályázatok részleteivel vagy feltételeivel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Szakértőink megkeresésével választ kaphat kérdéseire. Várjuk megkeresését!

+36 (1) 444 9998

Minden munkatársunk magas színvonalú szakmai képesítéssel és nagymértékű tapasztalattal rendelkezik. A cégünk áltak benyújtott pályázatok sikerességi rátája igen magas, így biztos lehet benne, hogy velünk érdemes számolnia! Kérje egyedi ajánlatunkat!

Ajánlatkérés